info

de motorclub

Motortoerclub

MC Roadrunner

Graag willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om onze motorclub MC Roadrunner aan u voor te stellen. Onze vereniging is in 1981 door een aantal motorliefhebbers opgericht. Wij bestaan inmiddels dus alweer 43 jaar. MC Roadrunner is een niet merkgebonden motorclub met een ledenbestand van ruim 50 leden .

Ons motto is “vrijheid-blijheid”, daarom hebben wij ook voor iedere rijder(ster) een ruime diversiteit aan korte en lange ritten. Al onze ritten worden uitgezet door een tourcommissie, die ook diverse evenementen organiseert. Hierbij valt te denken aan o.a. een hotelweekeinde en onze populaire Roadrunnerrit.

Verder brengt MC Roadrunner  iedere maand een nieuwsbrief uit voor alle leden en sponsoren. Tot 2019 hadden we een eigen clubblad “MOTOMANIA” . Vanaf 2020 wordt het clublad vervangen door de digitale nieuwsbrief.

Of je nu elke rit van de toerkalender meerijdt of maar één keer per jaar aan een rit deelneemt, je bent altijd welkom bij ons. Ook rijden wij graag als gastrijder mee bij onze collega clubs binnen en buiten de regio.

Tevens zijn wij bij de Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs  (LOOT) aangesloten. Kortom een motorclub waar vrijheid en blijheid hoog in het vaandel staat en waar iedereen met zijn eigen motorkeuze en op zijn eigen manier kan motorrijden.

Ben je nog niet overtuigd???…..lees dan verder op deze website of neem contact op met één van de bestuursleden en kom vrijblijvend kennis maken tijdens één van onze korte ritten.

Namens M.C. Roadrunner Rien Huijbregts (Voorzitter)

Bestuur MC Roadrunner
Motortoerclub

Geschiedenis

De eerste plannen voor het oprichten van een motorclub zijn ontstaan door een paar dorpelingen. Zij kwamen elkaar regelmatig tegen in een Prinsenbeeks café. Waarschijnlijk onder het genot van een aantal biertjes bleek dat ze een gezamenlijke passie hadden, namelijk motor rijden. Steeds vaker gingen daarom de gesprekken over motoren en motorrijden. De eerste afspraken om gezamenlijk te gaan toeren werden gemaakt. De inmiddels bevriende motorrijders gingen na verloop van tijd ook allerlei evenementen bezoeken. Het duurde dan ook niet lang voordat enkele motorrijders het idee opperden om een motorclub op te gaan richten. Zo kwam het dat er een Prinsenbeekse motorclub bij het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel werd ingeschreven. Op 16 Maart 1981 werd het een voldongen feit: MC Roadrunner ziet als motorclub het levenslicht. De notariële akte vermeld dat de club is opgericht door Marinus Franken, zijn echtgenote Catarina Franken/van Peer en Dre Gelens. Als getuige heeft Adrie Verdaasdonk getekend. Het clubje bestond na de oprichting uit ongeveer 15 leden. Er werden steeds vaker ritten en activiteiten georganiseerd waar leden aan konden deelnemen. In het begin werd de motorsport en het bekijken daarvan nog flink gepromoot, maar na een paar jaar bleek het toeren toch de core-business te worden. Het toenmalige bestuur ging ook ritten organiseren voor niet leden. Hier is onze huidige Roadrunnerrit uit voortgevloeid. Tijdens het bestaan van MC Roadrunner had de club in diverse plaatselijke horecagelegenheden zijn domicilie. In het verleden was al eens onderzocht of we als vereniging een eigen clubhuis konden exploiteren. Dit bleek echter niet rendabel te zijn. Naar ieders volle tevredenheid vinden we nu ons toevluchtsoord bij café ‘t Veehandelshuis. Het ledenaantal heeft als hoogtepunt 118 leden gekend. Helaas bestond dit aantal uit een deel “sponsors” die bijna nooit aan een evenement deelnamen. Op dit moment hebben we een stabiel aantal leden van rond de 40 mensen van verschillende pluimage.

Geschiedenis

Gegevens

AdresMC Roadrunner
 Bernard de Wildestraat 81
 4827 EA Breda
Email:info@mcroadrunner.nl
Facebookfacebook
BanknummerRabobank Prinsenbeek
NL89 RABO 0142561584
InschrijfnrKvK: 40281892
L.O.O.T..: 207

Bestuur

Voorzitter Peter van Bavel
Secretaris Jasper Stoop
Penningmeerster Brenny van Groesen
Bestuurslid Michelle Vossebeld
Toercommisaris Michiel ‘t Hart
Toercommissie Jack van Leeuwen
Robert Nuitermans
Clubblad Michiel ‘t Hart

Lidmaatschap

Lid € 40 per jaar
 Duo lid€ 20 per jaar
 Inschrijfgeld€ 7 éénmalig
 Contributie alleen via auto-incasso
Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

Adres clubcafé

Het Veehandelshuis, Groenstraat 80, 4841 BG Prinsenbeek

Email ons

info@mcroadrunner.nl

privacy policy

ons privacy policy beleid