info

40 jaar

Motortoerclub

MC Roadrunner 40 jaar

Onze club bestaat 40 jaar. Dat moet gevierd worden. Zo gaan we met het hotelweekend richting Pfalz – Vogezen. Meer informatie over het 40 jaar bestaan wordt bijgehouden op deze site. Helaas is het hotelweekend in 2021 niet doorgegaan. Alles (hotel en programma) is doorgegeschoven naar 16/19 juni 2022.

In de onderstaande bijlage staat informatie over het hotelweekend. Voor het beste resultaat de pdf downloaden en openen met adobe pdf reader.

Bestuur MC Roadrunner

MC Roadrunner bestaat op 16 maart 2021 40 jaar

Ja, volgens voorzitter Rien Huijbregts toch wel een momentje om even bij stil te staan. De club is opgericht bij notariële actie van 16 maart 1981 door Marinus Franken de heer Adrianus Gelens en mevr. Catharina van Peer. echtgenote van Marinus Franken, en notarieel vastgelegd door notaris H.J.C. Habets uit Breda. Alle drie de personen welke de club hebben opgericht zijn geboren in Prinsenbeek, zo staat in deze acte.

MC Roadrunner is een niet gebonden merken club met als slogan “vrijheid blijheid”, zodat iedereen op zijn of haar manier kan motorrijden en wat zeker zo belangrijk is, ontstaan als een vriendenclub, wat heden ten dage nog steeds gelukkig zo is.

De eerste plannen voor het oprichten van een motorclub zijn ontstaan door een paar dorpelingen. Zij kwamen elkaar regelmatig tegen in een Prinsenbeeks cafe. Waarschijnlijk onder het genot van een aantal biertjes bleek dat ze een gezamenlijke passie hadden, namelijk motor rijden. Steeds vaker gingen daarom de gesprekken over motoren en motorrijden. De eerste afspraken om gezamenlijk naar de TT van Assen te gaan werden al snel gemaakt. De inmiddels bevriende motorrijders gingen na verloop van tijd ook allerlei evenementen bezoeken en zelf organiseren . Het duurde dan ook niet lang voordat enkele motorrijders het idee opperden om een motorclub op te gaan richten.

Zo kwam het dat er een Prinsenbeekse motorclub bij het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel werd ingeschreven. Op 16 Maart 1981 en werd het een voldongen feit: MC de Roadrunner ziet als motorclub het levenslicht. Als getuige heeft Adrie Verdaasdonk getekend. Het clubje bestond na de oprichting uit ongeveer 15 leden, waarvan Peter van Bavel, Wim Fasen en Harry Gelens nog steeds, en dus ook 40 jaar lid zijn van dit clubje, gefeliciteerd mannen !!. Er werden steeds vaker ritten en activiteiten georganiseerd waar leden aan konden deelnemen. In het begin werd de motorsport en het bekijken daarvan nog flink gepromoot. Vanaf het begin van de oprichting is er elk jaar naar Assen gereden voor de nationale TT. Ook zijn er in de beginjaren motor crossen georganiseerd aan de Hooglaarsestraat op de oude vuil stortplaats in Prinsenbeek, ook werden in de beginjaren cart wedstrijden georganiseerd op het achter plein van de toenmalige Heilig Hart school, nu de Horizon . Zelf ons lid Wim Fasen heeft ook nog een aantal jaren op niveau geracet. En wat te denken van de record poging in 1993 voor het Beekse record boek met 16 personen op een motor en nog minimaal 100 meter rijden ook. En van de jaren lang traditie van de motor achterop stap dag, natuurlijk waren deze activiteiten altijd met de dorps / oranje feesten,  maar na een aantal jaren bleek het toeren toch de core-business te worden.

Het toenmalige bestuur ging ook ritten organiseren voor niet leden. Hier is onze huidige Roadrunnerrit uit voortgevloeid.  Welke we dan ook in dit jubileum jaar ook voor de 35ste keer organiseren !! Tijdens het bestaan van MC Roadrunner had de club in diverse plaatselijke horecagelegenheden zijn domicilie. In het verleden was al eens onderzocht of we als vereniging een eigen clubhuis konden exploiteren. Dit is ook onderzocht met de toenmalige bestuur van de KPJ Prinsenbeek voor het toenmalige clubhuis, waar nu SBS 3 is gevestigd. Dit bleek echter niet rendabel te zijn. Naar ieders volle tevredenheid vinden we nu al 14 jaar ons toevluchtsoord bij café ‘t Veehandelshuis. Het ledenaantal heeft als hoogtepunt 118 leden gekend. Helaas bestond dit aantal uit een deel “sponsors en partners” die bijna nooit meer aan een evenement deelnamen. Op dit moment hebben we al jaren een stabiel aantal leden van rond de 40 mensen van verschillende pluimage , waarvan nog steeds 85 % van die leden uit Prinsenbeek komt of hier woonachtig is. ook hebben wij nog een aantal vaste sponsoren en een club van 20 welke ons als clubje, een warm hart toe dragen.

Dit is in grote lijnen de 40 jarige geschiedenis van ons clubje MC Roadrunner, wat ook nog een leuke bijkomstigheid is dat we ook in dit jubileum jaar op zondag  4 juli 2021 ook voor de 35ste keer onze Roadrunner tourritten organiseren voor iedere individuele motorrijder / ster uit Prinsenbeek en omgeving over twee afstanden van ongeveer 100 en 200 km. Deze ritten rijden we dan ook dit jaar in het rivierengebied onder Gorinchem. Ook hier zit weer een feestelijk tintje aan, we maken van iedere individuele deelnemer een actie foto van haar of hem op de motor aan het begin van deze ritten. Als deze deelnemers zich afmelden na de rit bij het Veehandelshuis, krijgen zij gratis de actie foto (14×19 cm ) welke gemaakt is aan het begin van de rit als herinnering mee naar huis.

Natuurlijk proberen wij als bestuur ondanks de covid 19 dreiging welke nog steeds boven ons hoofd hangt, er een mooi jubileum jaar van te maken. We  hebben voor onze leden een mooi polo shirt laten maken waarop het Roadrunner logo geborduurd staat en aan de linker zijde een lauwerkrans met 40 er in geborduurd, verder leggen we als club een behoorlijk bedrag bij p/p voor ons jubileum hotelweekeind van 16/ 19 juni 2021 wat we hebben in de Noord Vogezen Frankrijk en een gedeelte in Duitsland. Hiervoor hebben we een 9 tal ritten uitgezet variërend van 160 tot max. 370 km, zodat er voor elk lid wel wat bij zit om lekker te rijden naar ieders eigen inzicht en gevoel. Je moet niet vergeten dat het oudste lid 80 jaar is, en dus geen lange ritten meer wil rijden.

Om het gehele jaar 2021 feestelijk te maken hebben we het gehele jaar door wel wat activiteiten zoals opening en afsluiting ritten welke we dan ook met z`n alle afsluiten met een club koffietafel, natuurlijk verzorgt door ons thuishonk `t Veehandelshuis, verder in het jaar natuurlijk ook de BBQ met de nodige consumpties, en tijdens de toerstoppen koffie met appelgebak of warme chocolade melk met slagroom als de temperatuur daar voor is. Dus  ja , we hopen als bestuur dat we alle leden een beetje kunnen verwennen in dit jubileum jaar 2021.

Alsof het nog niet genoeg is in dit jubileum jaar 2021,  zit  de voorzitter van het clubje, Rien Huijbregts tijdens de A. L. vergadering  van 29 jan. (verplaatst naar een andere onbekende datum) ook nog eens 25 jaar op de voorzitters stoel, ja, het voorzitterschap is toentertijd een beetje onder lichte dwang gebeurd omdat het toenmalige bestuur uit elkaar dreigde te vallen. Gelukkig hebben we in de loop der jaren best wel honkvaste leden en bestuursleden gehad, waarvan we ook enkelen leden hebben, welke van het begin af aan en nog steeds lid zijn van het clubje. En bestuursleden geweest welke, 10 , 17 en 19 jaar mee hebben bestuurd, waarvan er een voor de liefde is verhuist naar Uden, maar met regelmaat nog steeds aan de bestuurstafel zit, met uitzondering van het afgelopen jaar, door covid 19 omstandigheden maar dan via skype. Nog steeds een mooi ploegje van 5 personen als bestuur, waarmee we nog  voor nu, en in de toekomst de koers hebben en kunnen bepalen van het clubje dat MC Roadrunner heet.

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

Adres clubcafé

Het Veehandelshuis, Groenstraat 80, 4841 BG Prinsenbeek

Email ons

info@mcroadrunner.nl

privacy policy

ons privacy policy beleid